Marnix Van Marcke

Accueil
About MeA mon sujet
NieuwsbriefNewsletterLettre d'Informations
GuestbookLivre d'Or
Education and tripsFormations et voyages
Exhibition GafodiExposition Gafodi
Fotoreis Faeroer Juli 2018Phototrip Faeroer July 2018Voyage Photo Faeroer Julliet 2018
Fotoreis Noord-IJsland Okt 2018Phototrip North-Iceland Oct 2018Voyage Photo Islande-Nord Oct 2018
Fotoreis Noord-IJsland Feb 2019Phototrip North-Iceland Feb 2019Voyage Photo Islande-Nord Fev 2019
Fotoreis Lofoten Feb 2018Phototrip Lofoten Feb 2018Voyage Photo Lofoten Feb 2018
Fotoreis Lofoten Okt 2017Phototrip Lofoten Oct 2017Voyage Photo Lofoten Oct 2017
Workshop creatief met filters 2018Workshop Creative Use of Filters 2018Atelier Utilisation de Filtres 2018
Fotoreis Lofoten Feb 2017Phototrip Lofoten Feb 2017Voyage Photo Lofoten Feb 2017
Fotoreis IJsland Jan 2017Phototrip Iceland Jan 2017Voyage Photo Islande Jan 2017
Fotoreis Lofoten Okt 2016Phototrip Lofoten Oct 2016Voyage Photo Lofoten Oct 2016
Workshop Creatief Gebruik Filters namiddagWorkshop Creative Use of ND Filters PMAtelier Utilisation de Filtres ND apres-mide
Workshop Creatief Gebruik Filters namiddagWorkshop Creative Use of ND Filters AMAtelier Utilisation Créative de Filtres ND avant-midi
Fotoreis IJsland Mar 2016Phototrip Iceland Mar 2016Voyage Photo Islande Mar 2016
Fotoreis IJsland Feb 2016Phototrip Iceland Feb 2016Voyage Photo Islande Feb 2016
Boeken en Foto’sBooks and PhotosLivres et Photos
GalerijGalleryGalerie
IJslandIcelandIslande
Lofoten & VesterålenLofoten & VesterålenLofoten & Vesterålen
Faeröer eilandenFaroe Islandsîles Féroé
Diverse LocatiesAssorted LocationsEndroits divers
SchotlandScotlandEcosse
OpdrachtenAssignmentsMissions
LangLangLang

Volzet


✈️ Bestemming: Faeröer eilanden
⌚️ Duur: 10 dagen
📆 Van : 22/07/2018 tot en met: 31/07/2018
👥 Maximum (en minimum) aantal deelnemers: 5 (excl. begeleider)
💰 Prijs
👤 Toeslag single
📷 Niveau: kennis van de basistechnieken fotografie
🚶‍♂️ Niveau: een gemiddelde lichamelijke conditie is noodzakelijk voor een aantal wandelingen

De reis in een notendop


 • Twee uur durende lezing landschapsfotografie en briefing over de reis enkele weken voor vertrek
 • Individuele fotobegeleiding
 • Organisatie door specialisten van de Nordics
 • Mooie gekende en minder gekende fotolocaties op de Faeröer eilanden
 • We bezoeken 8 eilanden in totaal
 • Tijdens deze reis zijn we in de hoofdstad Thorshavn op de nationale feestdag van de faeröer. De helft van de bevolking is dan aanwezig in de hoofdstad en bovendien in nationale klederdracht.
 • We nemen deel aan het nationale feestbuffet in hotel Faroyar.
 • Onder begeleiding van een gids bezoeken we het eiland Mykines met zijn kolonies papegaaiduikers en Jan Van Genten. In dit seizoen hebben de papegaaiduikers jongen en laten ze zich gemakkelijk fotograferen met visjes in hun bek.
 • Voldoende tijd om foto’s te maken en te leren van de begeleider en de andere deelnemers
 • Vervoer met comfortabele minibus type Nissan Primastar (of equivalent)
 • Brandstof en SCDW verzekering voor de wagens inbegrepen
 • De wagen geeft plaats aan 9 personen met bagage maar wordt met maximaal 6 personen bemand (maw niemand zit tussen twee personen in, er is voldoende ruimte voor de bagage en iedereen zit aan een raam van de wagen)
 • Comfortabele overnachtingen met privé sanitair
 • Ontbijt en avondeten inbegrepen (behalve laatste avond in Copenhagen)
 • Vluchten vanuit Brussel-Copenhagen-Vagar-Copenhagen-Brussel met SAS
Vraag Marnix of “North and Away” naar het bijkomende infopakket

Faeröer eilanden


De Faeröer eilanden liggen in de Atlantische oceaan op ongeveer gelijke afstand van IJsland, Noorwegen en Schotland. Op de 18 eilanden leven zo'n 50.000 inwoners en 80.000 schapen. De eilanden zijn verbonden door een goede wegeninfrastructuur, tunnels en ferries. De kusten bestaan er over het algemeen over spectaculaire kliffen. De eilandengroep ligt onder de invloed van de golfstroom wat zorgt voor een gematigd zeeklimaat. Het weer is er tamelijk onstabiel wat maakt dat je op eenzelfde dag zowel regen, zonneschijn als mist kunt krijgen. Dit klimaat zorgt er echter ook voor dat we er karaktervolle landschappen kunnen fotograferen. Voor ons fotografen is het tamelijk onontgonnen gebied.

We hebben gekozen om deze reis te plannen tijdens de zomervakantie. Hiervoor zijn een aantal redenen.
 • Dit is de periode dat de papegaaiduikers jongen hebben en dus vaak te zien zijn met visjes in hun bek. Ze laten zich ook tot heel dichtbij benaderen wat voor de liefhebbers mooie beelden kan opleveren.
 • We hebben ervoor gezorgd dat we in de Tórshavn zijn op hun nationale feestdag. Op die dagen is de helft van de bevolking in de hoofdstad en de meesten zijn dan gekleed in hun nationale klederdracht. Dit is een interessante afwisseling op onze fotoreis die hoofdzakelijk gericht is op landschapsfotografie en zal ongetwijfeld een mooie opportuniteit geven om interessante beelden te maken van dit vikingfeest. 's avonds schuiven we aan tezamen met vele inwoners aan het uitgebreide feestelijk buffet.
 • Een aantal geïnteresseerden die gebonden zijn door schoolvakanties de kans te geven om deel te nemen.


De fotoreis


Deze reis wordt georganiseerd door het Belgische reisbureau “North and Away” in samenwerking met landschapsfotograaf Marnix Van Marcke. De gecombineerde kennis en expertise van deze beide staat garant voor een onvergetelijk fotoavontuur. Tijdens deze reis zal iedereen intensief kunnen bezig zijn met fotografie. Zo zullen we bij elke stop voldoende tijd nemen om het juiste opnamestandpunt te zoeken, te experimenteren met lange sluitertijden, uitleg te geven over hoe de opname kan gemaakt worden, vragen te beantwoorden, enz… Na deze reis kom je zeker terug met een groot aantal mooie opnames en zal je jouw techniek bijgeschaafd hebben. Je zal niet alleen leren van de begeleider maar eveneens van de reisgenoten. Bovendien overnachten we in mooie hotels of guesthouses en zullen we kunnen genieten van de lekkere Faeröerse keuken. Ter voorbereiding plannen wij bovendien enkele weken voor het vertrek een infosessie met uitleg over de reis om de deelnemers de kans te geven zich zo goed mogelijk voor te bereiden. Marnix zal bij deze gelegenheid met elk van de deelnemers een gesprek hebben om het fotografisch niveau en de verwachtingen van de deelnemer te kunnen inschatten dit met het doel om tijdens de reis een meer geïndividualiseerde begeleiding te kunnen doen.


Het programma

Stacks Image 65839
Onze aankomst op de luchthaven Vágar na een overstap in Copenhagen wordt voorzien rond 17:45 locale tijd. Ons hotel ligt vlakbij en we kunnen 's avonds nog even naar Gasadalur om de iconische kust en waterval te fotograferen.
Stacks Image 65843
Onze volgende overnachting is in Gjógv , een schilderachtig dorp op het eiland Eysturoy. Op onze rit naar deze locatie stoppen we ook onderweg op een aantal plaatsen op de eilanden Vágar en Streymoy.
Stacks Image 65847
Vandaag nemen we de ferry naar het eiland Mykines waar we opgewacht worden door onze lokale gids. Hij zal ons rondleiden op het eiland naar de kolonies met papegaaiduikers en Jan Van Genten. We trekken tot het uiteinde van het eiland waar een fotogenieke vuurtoren staat.
Stacks Image 65852
Vandaag staat naast Gjógv zelf een rondrit op het eiland Eysteroy en Streymoy op het programma waar verschillende interessante fotolocaties te vinden zijn.
Stacks Image 65856
Vanuit Klaksvik nemen we de Ferry naar het eiland Kalsoy waar ons een wandeling te wachten staat naar het noordelijke uiteinde met indrukwekkende kliffen en een pittoreske vuurtoren.
Stacks Image 65860
We rijden verder naar Klaksvik van waaruit we de eilanden Viđoy, Borđoy en Kunoy verkennen. We rijden helemaal tot Viðareiði.
Stacks Image 65865
Van Klaksvik gaat het naar Thorshávn, de hoofdstad van de Faeröer. Van hieruit zetten we onze exploratie van het eiland Vágar verder. We trekken o.a. naar de "witch's finger"
Stacks Image 65869
Onze terugreis Vanuit Thórshavn gaat eerst naar de luchthaven Vágar waar we het vliegtuig nemen naar Copenhagen waar we overnachten alvorens het vliegtuig te nemen naar Brussel.
Stacks Image 65873
Vandaag is het de nationale feestdag op de Faeröer eilanden en de helft van de bevolking van de eilanden komt naar de hoofdstad om te vieren. We maken van de gelegenheid gebruik om de stad te verkennen en eventueel de omgeving te verkennen. 's Avonds genieten we van het schitterende buffet voor de nationale feestdag.

Het verblijf


Om zoveel mogelijk tijd te kunnen besteden aan het fotograferen, opteren we ervoor om rond te trekken en te overnachten in verschillende hotels of guesthouses. We verblijven 1 à 2 nachten per locatie om het in- en uitpakken van de bagage te beperken en om de kans te vergroten het juiste licht te hebben bij een mooie locatie die we gezien hebben. De hotels en guesthouses bieden alle comfort. De prijs is op basis van tweepersoonskamers met privé sanitair. Als optie zijn single kamers mogelijk.


De maaltijden


Het eten op de Faeröer is hoofdzakelijk gebaseerd op super verse vis (kabeljauw, heilbot, zalmforel, zalm) en lamsvlees (alhoewel er hier en daar ook wel eens een steak kan gegeten worden). De bereidingen zijn eerder klassiek en vergelijkbaar met wat we in België klaarmaken. Voor deze fotoreis hebben we gekozen voor een arrangement met ontbijt en avondeten in het hotel of guesthouse waar we verblijven (behalve in Copenhagen op de terugreis). Dit laat ons toe om geen tijd te verliezen bij het op zoek gaan naar een restaurant voor ’s avonds en om zo onze mogelijkheden voor het fotograferen van het noorderlicht te maximaliseren. Aangezien de dagen nogal kort zijn zullen we voor ’s middags inkopen doen in een supermarkt om een “snelle hap” onderweg te kunnen nemen.


Stacks Image 65887

Het vervoer


De reis is inclusief de vlucht met SAS vanuit Zaventem. Het vervoer tijdens de reis (zo’n 2500 km) zal gebeuren in een Nissan Primastar 9 seater (of gelijkwaardig). In het voertuig zullen er naast de bestuurder 5 personen kunnen meerijden. Het voertuig zal bestuurd worden door Marnix zelf.


Heb je interesse in deze unieke fotoreis ?


Contacteer “North and Away” of Marnix Van Marcke voor meer inlichtingen.

Voor inschrijvingen gelieve contact op te nemen met North and Away op volgende coördinaten:
Benjamin Taeymans
Mertensstraat 77
BE-2950 Kapellen
email: North and Away
+32 485 79 36 67
Licentie 7093Stacks Image 1763
Description of the phototrip in July 2018 to the Faeröer Islands is momentarily only available in language “NL”.
La description du voyage photo Illes Faeröer en juillet 2018 n’est actuellement disponible qu’en Néérlandais (NL)