Accueil
About MeA mon sujet
NieuwsbriefNewsletterLettre d'Informations
GuestbookLivre d'Or
Education and tripsFormations et voyages
Phototrip Rondane Sep 2021Voyage Photo Rondane Sep 2021Fotoreis Rondane Sep 2021
Fotoreis Lofoten en Vesterålen door eigen lens Okt 2021Phototrip Lofoten and Vesterålen Oct 2021Voyage Photo Lofoten et Vesterålen Oct 2021
Exhibition GafodiExposition Gafodi
Fotoreis Puur Natuur IJsland Okt 2021Phototrip North of Iceland Oct 2021Voyage Photo Nord d'Islande Oct 2021
Fotoreis Puur Natuur IJsland Mar 2022Phototrip North of Iceland Mar 2022Voyage Photo Nord d'Islande Mar 2022
Fotoreis Faeroer Aug 2019Phototrip Faeroer August 2019Voyage Photo Faeroer Aout 2019
Fotoreis Lofoten en Senja Maart 2019Phototrip Lofoten and Senja March 2019Voyage Photo Lofoten et Senja March 2019
Fotoreis Noord-IJsland Feb 2019Phototrip North of Iceland Feb 2019Voyage Photo Islande du Nord Fev 2019
Fotoreis Noord-IJsland Okt 2018Phototrip North-Iceland Oct 2018Voyage Photo Islande-Nord Oct 2018
Fotoreis Faeroer Juli 2022Phototrip Faeroer July 2022Voyage Photo Faeroer Julliet 2022
Fotoreis Lofoten Okt 2017Phototrip Lofoten Oct 2017Voyage Photo Lofoten Oct 2017
Workshop creatief met filters 2020Workshop Creative Use of Filters 2020Atelier Utilisation de Filtres 2020
Fotoreis Lofoten Feb 2017Phototrip Lofoten Feb 2017Voyage Photo Lofoten Feb 2017
Fotoreis IJsland Jan 2017Phototrip Iceland Jan 2017Voyage Photo Islande Jan 2017
Fotoreis Lofoten Okt 2016Phototrip Lofoten Oct 2016Voyage Photo Lofoten Oct 2016
Workshop Creatief Gebruik Filters namiddagWorkshop Creative Use of ND Filters PMAtelier Utilisation de Filtres ND apres-mide
Workshop Creatief Gebruik Filters namiddagWorkshop Creative Use of ND Filters AMAtelier Utilisation Créative de Filtres ND avant-midi
Fotoreis IJsland Mar 2016Phototrip Iceland Mar 2016Voyage Photo Islande Mar 2016
Fotoreis IJsland Feb 2016Phototrip Iceland Feb 2016Voyage Photo Islande Feb 2016
FiltersFiltersFiltres
BoekenBooksLivres
GalerijGalleryGalerie
IJslandIcelandIslande
Lofoten & VesterålenLofoten & VesterålenLofoten & Vesterålen
Faeröer eilandenFaroe Islandsîles Féroé
Diverse LocatiesAssorted LocationsEndroits divers
SchotlandScotlandEcosse
OpdrachtenAssignmentsMissions
LangLangLang

volzet

✈️ Bestemming: Nationale parken van Rondane en Dovrefjell in Noorwegen
⌚️ Duur: 7 dagen
📆 Van : 20/09/2021 tot en met: 26/09/2021
👥 Maximum (en minimum) aantal deelnemers: 5 (excl. begeleider)
📷 Kennis fototechniek: kennis van de basistechnieken fotografie
🚶Niveau: Gemiddelde conditie voor enkele wandelingen van 1 à 2 uur. De begeleide wandeling naar de muskusossen kan meer uitdagend zijn.
💰 Prijzen per persoon: Volzet


De reis in een notendopStacks Image 65923
 • Briefing over de reis enkele weken voor vertrek
 • Individuele fotobegeleiding
 • Overnachting bij de Belgische mede-zaakvoerders van het Noorderhuis in mooie comfortabele blokhutten
 • Overnachtingen op slechts één locatie (weinig in- en uitpakken van de bagage !)
 • De reis vindt plaats op een moment dat de herfstkleuren op hun mooist zijn.
 • Indien de weersomstandigheden het toelaten, een dag op stap met een lokale gids in het natuurpark om de imposante Muskusossen te fotograferen
 • Voldoende tijd om foto’s te maken en te leren van de begeleider en de andere deelnemers
 • Vervoer met comfortabele minibus
 • Brandstof en CDW verzekering voor de wagen inbegrepen
 • Ontbijt, lunchpakket voor onderweg en avondeten inbegrepen
 • Indien de weersomstandigheden het toelaten, avond BBQ aan de rivier nabij onze guesthouse
 • Vluchten Brussel-Oslo-Brussel met SAS inbegrepen
Vraag Marnix of “Noorderhuis naar bijkomende info

Rondane en Dovrefjell-Sunndalsfjella


Het nationaal park Rondane ligt centraal in Noorwegen op zo'n 250km te noorden van Oslo. Het werd in 1962 opgericht en is daarmee het oudste van het land. In het park liggen een tiental bergen van boven de 2.000 meter. Vanwege het droge klimaat en de voedselarme bodem is de vegetatie van het park relatief arm. Het gebied ligt bijna volledig boven de boomgrens. Het grootste deel van het park is erg rotsachtig en wordt bedekt door korstmossen. Vooral rendiermos is een gezichtsbepalende soort en met zijn witte kleur contrasteert het mooi met de herfstverkleuring van de rest van de begroeiing. Te noord-westen van Rondane ligt het nationaal park Dovrefjell-Sunndalsfjella. Het is één van de grootste beschermde natuurgebieden van Noorwegen. De hoogste bergtop in het park is de Snøhetta met een hoogte van 2286m en de vegetatie is er vergelijkbaar met deze van Rondane. Het viewpoint SNØHETTA is een prachtig uitzichtspunt en bovendien een mooi staaltje moderne architectuur. Een bekende bewoner van het natuurpark is de Muskusos. Deze imposante bewoner komt alleen in arctische gebieden voor en het natuurpark is de enige plaats in Noorwegen waar hij kan gespot worden.


De fotoreis


Deze reis wordt georganiseerd door het Belgische reisbureau “Noorderhuis” in samenwerking met landschapsfotograaf Marnix Van Marcke. De gecombineerde kennis en expertise van deze beide staat garant voor een onvergetelijk fotoavontuur. Tijdens deze reis zal iedereen intensief kunnen bezig zijn met fotografie. Zo zullen we bij elke stop voldoende tijd nemen om het juiste opnamestandpunt te zoeken, te experimenteren met lange sluitertijden, uitleg te geven over hoe de opname kan gemaakt worden, vragen te beantwoorden, enz…Na deze reis kom je zeker terug met een groot aantal mooie opnames en zal je jouw techniek bijgeschaafd hebben. Je zal niet alleen leren van de begeleider maar eveneens van de reisgenoten. Bovendien overnachten we in de gezellige blokhutten van de Rondane River Lodge en zullen we kunnen genieten van de lekkere Noorse keuken met een Belgische twist. Ter voorbereiding plannen wij bovendien enkele weken voor het vertrek een lezing met uitleg over de reis om de deelnemers de kans te geven zich zo goed mogelijk voor te bereiden. Marnix zal bij deze gelegenheid met elk van de deelnemers een gesprek hebben om het fotografisch niveau en de verwachtingen van de deelnemer te kunnen inschatten dit met het doel om tijdens de reis een meer geïndividualiseerde begeleiding te kunnen doen.


Het programma

Stacks Image 65866
De herfst in Noorwegen is een prachtige periode om de natuurparken van Rondane en Dovrefjell te bezoeken. De herfstkleuren zijn dan op hun mooist en vooral in de tweede helft van september kunnen we er optimaal van genieten. We gaan ook niet later omdat vanaf oktober de kans aanzienlijk vergroot op winterse neerslag. Ter info, de foto's op deze webpagina werden allemaal gemaakt in de tweede helft van september in 2019.

Bij aankomst op de luchthaven van Oslo om 12u55 halen we de minibus op en rijden we zo'n 250km over mooie wegen via Lillehammer naar onze plaats van overnachting: "Rondane River Lodge". Hier verblijven we de volledige duur van de fotoreis (6 nachten).

Voor de daarop volgende dagen hebben we een aantal trips uitgewerkt met mooie fotoopportuniteiten:
• Rondrit via Friisveien, langs de staafkerk van Ringebu en terug over de panoramische Venabygdfjellet met eventuele korte wandeling naar de Myfallet-waterval (circa 2u wandelen retour).
• Rit naar Mysuseater en Spranget + wandeling naar de Storulfossen-waterval (circa 2u wandelen retour) + terug via de Grimsdalsvegen en de nationale toeristische route Rondanevegen (uitzichtpunten Straumbu en Sohlbergsplassen bij zonsondergang).
• Rit langs de nationale toeristische route Rondanevegen (uitzichtpunten Straumbu en Sohlbergsplassen bij zonsopgang) naar de berghut van Døralseter + eventuele wandeling (flexibele duur) in het nationaal park van daaruit (mooie zichten op het hooggebergte).
• Rit via Folldal naar het Dovrefjell Nationaal Park voor een begeleide wandeling op zoek naar muskussosen (7-15km – circa 6u) eventueel gecombineerd met het uitzichtpunt van Snøhetta. Supplement van € 50 per persoon voor de begeleide muskusossensafari.
• Rondrit via Folldal door het Einnundalen (met verschillende meren en bergboerderijen onderweg).

Indien de weersomstandigheden het toelaten organiseren we op een avond een barbecue aan de rivier vlakbij onze guesthouse.

De laatste dag vertrekken we al vroeg om terug te rijden via mooie wegen naar de luchthaven. We zorgen ervoor dat we ten laatste om 14:00 op de luchthaven zijn.
Stacks Image 65877
Stacks Image 65885
Stacks Image 65881
Stacks Image 65887
Stacks Image 65883
Stacks Image 65879
Het verblijf


We verblijven gedurende de ganse periode van de fotoreis in de mooie en comfortabele blokhutten van het "Rondane River Lodge". Deze Lodge wordt uitgebaat door Belgen die tevens de mede-zaakvoerders zijn van het reisbureau Noorderhuis dat gespecialiseerd is in reizen naar het hoge noorden. De volgende accomodaties zijn beschikbaar:
 • De blokhut type A heeft één slaapkamer met een dubbel bed, living, kitchenette en een badkamer. Ideaal voor koppels of een single die ruimte en gezelligheid op prijs stellen.
 • De blokhut type B is ruimer en heeft 2 slaapkamers, living kitchenette en een badkamer. Ideaal voor families of 2 singles die ruimte en gezelligheid op prijs stellen.
 • De hotelkamers hebben een dubbel bed en een eigen badkamer. De kamers liggen op de 1ste verdieping van het hoofdgebouw. Geschikt voor koppels of een single.


De maaltijden


Het eten in de Rondane River Lodge is gebaseerd op een gevarieerde Noorse keuken maar door de Belgische uitbaters van de lodge wordt hieraan een Belgische twist gegeven. De bereidingen zijn eerder klassiek en vergelijkbaar met wat we in België klaar maken. Voor deze fotoreis hebben we gekozen voor een arrangement met ontbijt en avondeten in de guesthouse en voor 's middags nemen we een lunchpakket mee voor onderweg.


Stacks Image 63988

Het vervoer


De reis is inclusief de vlucht met SAS vanuit Brussel. Het vervoer tijdens de reis (zo’n 1400 km) zal gebeuren in een Opel Vivaro - 9 seater (of gelijkwaardig). In het voertuig kunnen er naast de bestuurder 5 personen meerijden. Het voertuig zal bestuurd worden door Marnix zelf.


Heb je interesse in deze unieke fotoreis ?


Contacteer “Noorderhuis” of Marnix Van Marcke voor meer inlichtingen.

Inschrijven kan via de volgende link: meer info en boekenStacks Image 65936
Description of the phototrip in september 2021 to the Rondane and Dovrefjell national parcs is momentarily only available in language “NL”.
La description du voyage photo vers le parc naturel de Rondane et Dovrefjell n’est actuellement disponible qu’en Néérlandais (NL)