Accueil
About MeA mon sujet
NieuwsbriefNewsletterLettre d'Informations
GuestbookLivre d'Or
Education and tripsFormations et voyages
EducationFormations
Phototrip Rondane Sep 2021Voyage Photo Rondane Sep 2021Fotoreis Rondane Sep 2021
Fotoreis Lofoten en Vesterålen door eigen lens okt 2022Phototrip Lofoten and Vesterålen Oct 2022Voyage Photo Lofoten et Vesterålen Oct 2022
Exhibition GafodiExposition Gafodi
Fotoreis Puur Natuur IJsland Nov 2022Phototrip North of Iceland Nov 2022Voyage Photo Nord d'Islande Nov 2022
Fotoreis Puur Natuur IJsland Mar 2022Phototrip North of Iceland Mar 2022Voyage Photo Nord d'Islande Mar 2022
Fotoreis Faeroer Aug 2019Phototrip Faeroer August 2019Voyage Photo Faeroer Aout 2019
Fotoreis Lofoten en Senja Maart 2019Phototrip Lofoten and Senja March 2019Voyage Photo Lofoten et Senja March 2019
Fotoreis Canadian Rockies - sept 2023Phototrip Canadian Rockies - sept 2023Voyage Rocheuses canadiennes - sept 2023
Fotoreis Noord-IJsland Okt 2018Phototrip North-Iceland Oct 2018Voyage Photo Islande-Nord Oct 2018
Fotoreis Faeroer Juli 2023Phototrip Faeroer July 2023Voyage Photo Faeroer Julliet 2023
Fotoreis Lofoten Okt 2017Phototrip Lofoten Oct 2017Voyage Photo Lofoten Oct 2017
Workshop creatief met filters 2020Workshop Creative Use of Filters 2020Atelier Utilisation de Filtres 2020
Fotoreis Lofoten Feb 2017Phototrip Lofoten Feb 2017Voyage Photo Lofoten Feb 2017
Fotoreis IJsland Jan 2017Phototrip Iceland Jan 2017Voyage Photo Islande Jan 2017
Fotoreis Lofoten Okt 2016Phototrip Lofoten Oct 2016Voyage Photo Lofoten Oct 2016
Workshop Creatief Gebruik Filters namiddagWorkshop Creative Use of ND Filters PMAtelier Utilisation de Filtres ND apres-mide
Workshop Creatief Gebruik Filters namiddagWorkshop Creative Use of ND Filters AMAtelier Utilisation Créative de Filtres ND avant-midi
Fotoreis IJsland Mar 2016Phototrip Iceland Mar 2016Voyage Photo Islande Mar 2016
Fotoreis IJsland Feb 2016Phototrip Iceland Feb 2016Voyage Photo Islande Feb 2016
FiltersFiltersFiltres
BoekenBooksLivres
GalerijGalleryGalerie
IJslandIcelandIslande
Lofoten & VesterålenLofoten & VesterålenLofoten & Vesterålen
Faeröer eilandenFaroe Islandsîles Féroé
Diverse LocatiesAssorted LocationsEndroits divers
SchotlandScotlandEcosse
OpdrachtenAssignmentsMissions
LangLangLang
PhotoproductsProduits photoColorland Fotoproducten
PromotionsPromotionsPromoties

Volzet

✈️ Bestemming: West-Canada (British Columbia & Alberta)
⌚️ Duur: 19 dagen
📆 Van : 15/09/2023 tot en met: 03/10/2023
👥 Maximum (en minimum) aantal deelnemers: 5 (excl. begeleider)
💰 Prijs: Volzet
👤 Toeslag single op aanvraag
📷 Niveau: kennis van de basistechnieken fotografie
🚶‍♂️ Niveau: een basis conditie is aangewezen voor een aantal (beperkte) wandelingen

De reis in een notendop


 • Infovergadering over de reis enkele weken voor vertrek
 • Individuele fotobegeleiding
 • Organisatie door Canada specialisten van het Noorderhuis
 • Mooie gekende en minder gekende fotolocaties
 • We rijden om en bij de 4000km en bezoeken de volgende Nationale parken: Jasper, Banff, Yoho, Mount Revelstoke en Glacier
 • Voldoende tijd om foto’s te maken en te leren van de begeleider en de andere deelnemers
 • Vervoer met zeer comfortabele en ruime wagen.
 • Lange wandelingen proberen we zoveel mogelijk te vermijden om maximaal tijd te kunnen besteden aan fotograferen.
 • De wagen geeft plaats aan 9 personen met bagage maar wordt met maximaal 6 personen bemand (maw niemand zit tussen twee personen in, er is voldoende ruimte voor de bagage en iedereen zit aan een raam van de wagen)
 • Zeer comfortabele overnachtingen meestal in **** accomodaties
 • Vraag Marnix of “Noorderhuis” naar bijkomende info

West Canada


Canada is een zeer uitgestrekt land en is qua oppervlakte het tweede grootste land ter wereld na Rusland. Het land telt slechts zo'n 40 miljoen inwoners. Het beschikt over een indrukwekkende natuur waarop nauwlettend wordt toegezien door de overheid. De bekendste nationale parken liggen in het westen en zijn bezaaid met de mooiste bergen, rivieren, gletsjers, wouden en meren.
Deze reis concentreert zich op deze streek en meer bepaald de prachtige nationale parken van Jasper, Banff, Yoho, Mount Revelstoke en Glacier.

Vancouver, volgens sommigen één der mooiste steden ter wereld, is waar ons Canadese avontuur begint. De stad ligt aan de westkust ongeveer op dezelfde breedtegraad als België en geniet van een microklimaat. Na een dag ter plaatse rijden we via mooie wegen langs de mooiste landschappen richting the Canadian Rockies in de staat Alberta. Ook onderweg nemen we ruimschoots de tijd om de prachtige natuur op beeld vast te leggen. In de Rockies bezoeken we achtereenvolgens de parken Jasper, Banff, Yoho, Glacier en Revelstoke Mountain. Daar gaan we op zoek naar mooie fotolocaties maar bezoeken eveneens de meer gekende hotspots zoals bvb. Lake Louise en Moraine Lake.

We hebben ervoor gekozen om deze reis te laten doorgaan tijdens de herfst. In de Rockies hebben we voornamelijk naaldbomen die ook groen blijven tijdens de herfst maar daartussen vinden we Lorken en zilverberken die geel verkleuren tijdens deze periode. De grondbegroeiing verkleurt er rode en geel. Dit alles geeft een mooi pallet aan kleuren. Daar komt nog bij dat we in die periode kunnen genieten van mooie gouden en blauwe uren…De fotoreis


Deze reis wordt georganiseerd door het Belgische reisbureau “Noorderhuis” in samenwerking met landschapsfotograaf Marnix Van Marcke. De gecombineerde kennis en expertise van deze beide staat garant voor een onvergetelijk fotoavontuur. Tijdens deze reis zal iedereen intensief kunnen bezig zijn met fotografie. Zo zullen we bij elke stop voldoende tijd nemen om het juiste opnamestandpunt te zoeken, te experimenteren met lange sluitertijden, uitleg te geven over hoe de opname kan gemaakt worden, vragen te beantwoorden, enz… Na deze reis kom je zeker terug met een groot aantal mooie opnames en zal je jouw techniek bijgeschaafd hebben. Je zal niet alleen leren van de begeleider maar eveneens van de reisgenoten. Bovendien overnachten we in erg mooie hotels en zullen we kunnen genieten van de lekkere Canadese keuken. Ter voorbereiding plannen wij bovendien enkele weken voor het vertrek een infosessie met uitleg over de reis om de deelnemers de kans te geven zich zo goed mogelijk voor te bereiden. Marnix zal bij deze gelegenheid met elk van de deelnemers een gesprek hebben om het fotografisch niveau en de verwachtingen van de deelnemer te kunnen inschatten dit met het doel om tijdens de reis een meer geïndividualiseerde begeleiding te kunnen doen.


Het programma

Stacks Image 65912
Na een overstap in Montreal komen we rond 15:44 aan op de Internationale luchthaven van Vancouver. We halen de huurwagen op en rijden een 25tal km naar het mooie en comfortabele
"Pinnacle Hotel at the
Pier".
Stacks Image 65843
Vandaag rijden we langs de mooie Sea-to-Sky Highway. Dit is een slingerende, panoramische weg met bergflanken aan de rechter- en de Howe fjord aan de
linkerzijde. Onderweg stoppen we af en toe om foto's te maken van al dit moois. Langzaam komen we dichter bij de toppen van het kustgebergte.
Stacks Image 65847
Vandaag gebruiken we de watertaxi en het openbaar vervoer om de interessantste wijken van Vancouver te ontdekken. Zo staan Gastown, Granville island en Stanley park op ons menu voor vandaag.
Stacks Image 65852
Vandaag verblijven we in Whistler, bekend als wintersportlocatie waar in 2010 de Olympische winterspelen plaats vonden. We brengen de dag door in de omgeving en maken onder meer een wandeling naar een woud met monumentale Ceder bomen.
Stacks Image 65960
We verblijven temidden het Wells Gray Park met zijn vele watervallen. Vandaag nemen we onze tijd om enkele ervan zoals Dawson en Rearguard Falls te gaan fotograferen en onze kennis rond lange sluitertijden even te gebruiken.
Stacks Image 65918
Er staat een heuse roadtrip op onze planning vandaag, al blijft die ongetwijfeld boeien. De eerste kilometers rijden we dieper en dieper het kustgebergte in, tot het landschap plots opmerkelijk
verandert naar bijna woestijnachtig ogende bergflanken, en zelfs wijngaarden. Naar mate we Clearwater naderen, wordt het weer groener.
Stacks Image 65865
Vandaag trekken we verder naar de Rocky Mountains en steken we de provinciegrens naar Alberta
over. We zetten ons horloge een uurtje verder. De contouren van Mount
Robson is het teken dat we de Rocky Mountains naderen. We logeren in het Pyramid Lake Resort in alle comfort aan de oever van het meer en omgeven door de prachtige natuur.
Stacks Image 65963
Tijdens onze tweede volledige dag in Jasper trekken we zuidwaarts naar de Athabasca en Sunwapta Falls langs de Icefield Parkway. Twee schitterende niet te missen watervallen.Onderweg stoppen laten we ons leiden door onze bewondering voor het landschap en stoppen we bij interessante fotolocaties.
Stacks Image 65873
Vandaag is onze eerste volledige dag in de Canadian Rocky Mountains. Vanuit onze resort aan Pyramid lake trekken we eerst noordwaarts naar waar de Athabasca rivier een brede zanderige delta gevormd heeft. Daarna trekken we op verkenning naar een aantal prachtige rustige meren rond het mooie stadje Jasper zoals Edith Lake, Annette Lake, Medicine Lake en Maligne Lake.
Stacks Image 65922
De Icefields Parkway krijgt niet voor niets de sticker van een van de mooiste
autoroutes ter wereld. Op deze weg ligt Columbia
Icefield, het grootste ijsveld van de Rocky Mountains voedt maar liefst 17 gletsjergebieden,
waarvan de gletsjertong van de Athabasca Gletsjer bijna tot aan de Icefields Parkway reikt maar waar ook de invloed van het veranderende klimaat pijnlijk zichtbaar is. Verderop komen de knappe bergmeren Peyto Lake, Bow Lake, Herbert Lake, enzovoort aan
bod.
Stacks Image 65926
Vanuit Lake Louise naar het gezellige stadje Banff is het maar een korte verplaatsing. Eventueel kunnen we nog een tweede stop inlassen naar Lake Louise of Moraine Lake indien de omstandigheden van de vorige dat niet optimaal waren. De rit gaat langs de Bow Valley Parkway met enkele mooie fotoopportuniteiten onderweg.
Stacks Image 65930
Vanuit ons **** Post hotel gaan we vandaag vroeg op stap naar het befaamde gletsjermeer Lake Louise en het kleinere maar
minstens even mooie Moraine Lake om de zonsopgang te fotograferen. De meren zijn niet voor niets toeristische trekpleisters. Die mogen dan ook niet ontbreken op onze reis.
Stacks Image 65935
Het stadje Banff is vandaag onze uitvalsbasis. Op onze agenda staan de Cascade Ponds, Lake Minnewanka en Vermillion Lake. Hiervoor gaan we vroeg op stap en 's avonds kunnen we genieten van de gezelligheid van Banff.
Stacks Image 65939
Vanuit Revelstoke rijden we vandaag naar het Reveolstoke Muntain Nationaal Park waar we de "Meadows in the Sky Parkway" helemaal tot de bergtop nemen voor een adembenemend uitzicht over de omliggende bergketens.
Stacks Image 65943
We verlaten de staat Alberta en het Banff Nationaal Park en rijden door het Yoko Nationaal Park op weg naar Revelstoke. Onderweg stoppen we bij de torenhoge Takkakaw Falls en Emerald Lake.
Stacks Image 65948
Deze rit brengt ons van Revelstoke naar Kamloops. Deze brengt ons langs het Shuswap merengebied en naarmate we dichter komen bij Kamloops krijgen we terug enkele mooie fotoopportunteiten. We overnachten in de South Thomson Inn een 4* boutique hotel.
Stacks Image 65952
'Vanuit ons hotel is het maar een korte rit door Vancouver naar de luchthaven. Onze nachtvlucht vertrekt er rond 8:45 en na een tussenlanding in Montreal landen we 's anderendaags rond 8:40 in Brussel
Stacks Image 65956
Onze rit naar Vancouver brengt ons naar het hotel waar ons onvergetelijk Canadees avontuur begon. We maken er een gezellige avond en blikken terug op de fantastische ervaringen onderweg.

Het verblijf


Om zoveel mogelijk tijd te kunnen besteden aan het fotograferen, opteren we ervoor om rond te trekken en te overnachten in verschillende hotels. We verblijven 1 tot 3 nachten per locatie om het in- en uitpakken van de bagage te beperken en om de kans te vergroten het juiste licht te hebben bij een mooie locatie die we gezien hebben. De hotels hebben een goede ligging en zijn zeer comfortabel met meestal veel faciliteiten zoals flatscreen-tv, ruime werkplek, kleine koelkast, en gratis thee- en koffie faciliteiten. De prijs is op basis van tweepersoonskamers met privé sanitair. We zouden willen aanraden om single kamers te vermijden daar in Canada zijn deze uitzonderlijk duur.


De maaltijden


In Canada worden door de hotels slechts zeer uitzonderlijk formules aangeboden waarbij ontbijt en/of avondeten inbegrepen is. Voor deze reis zijn de maaltijden niet inbegrepen. Daardoor zullen we zowel voor het ontbijt als het avondeten een restaurant opzoeken in de buurt waarbij iedere deelnemer zal instaan voor zijn eigen menukeuze en betaling van de maaltijd. Voor 's middags zullen we onze inkopen doen in een lokale winkel om onderweg iets te kunnen eten en dit om te vermijden dat we teveel tijd zouden verliezen op restaurant.Stacks Image 65887

Het vervoer


De reis is inclusief de vlucht. Het vervoer tijdens de reis (zo’n 4000 km) zal gebeuren in een Chevrolet Suburban (of gelijkwaardig). In het voertuig zullen er naast de bestuurder 5 personen kunnen meerijden. Het voertuig zal bestuurd worden door Marnix zelf.


Heb je interesse in deze unieke fotoreis ?


Contacteer “Noorderhuis” of Marnix Van Marcke voor meer inlichtingen.

Inschrijven kan via de volgende link: meer info en boeken


Stacks Image 65905
Description of the phototrip in September 2023 to the Canadian Rockies is momentarily only available in language “NL”.
La description du voyage photo Les Rocheuses canadiennes 2023 n’est actuellement disponible qu’en Néérlandais (NL)


Colorland

Kortingscodes voor Colorland producten verlengd tot 31/12/23